Az év első felében árbevételét, üzemi és nettó eredményét egyaránt növelte a francia L'Oréal csoport. Sir Lindsay Owen-Jones elnök-vezérigazgató a második fél évre is hasonló árbevétel-növekedést vár. Reményét arra alapozza, hogy erőteljesebbé vált a cég termékbevezetési programja és értékesítéstámogató tevékenysége. Éves szinten a L'Oréal ismét két számjegyű osztalék kifizetésére készül.

Az első fél évben a leglátványosabban - 13,1 százalékkal - a négy üzletágon belül egyébként a legkisebb bevételt hozó aktív kozmetikumok forgalma nőtt, legkevésbé pedig - 1,4 százalékkal - a luxustermékeké. A társaság bevételeinek mintegy fele Nyugat-Európában keletkezett, ugyanakkor a forgalom ebben a régióban némileg visszaesett. Kelet-Európában viszont 26 százalékkal nőtt, ezen belül is főként Orosz- és Csehországban.

Magyarországon 42 millió eurós forgalmat ért el a cég - tájékoztatta lapunkat a L'Oréal Magyarország Kft. Az értékesítés növekedése különösen az aktív kozmetikai (patikai) termékeknél volt dinamikus. A kozmetikai piac stagnálása ellenére is nőttek a fodrászati üzletág magyarországi eladásai. A cég elégedett közönségcikk-üzletágának itteni forgalmával is, ahol a Fantasztikus arcápolás névre hallgató akció bevezetése, illetve az ezt képviselő márkák népszerűsége hozott sikert. (VG)