Szeptembertől a Masped Logisztika Kft. végzi a Vodafone Magyarország Rt. teljes körű logisztikai kiszolgálását - értesült a Világgazdaság. Információink szerint a társaság versenytárgyalás eredményeként nyerte el az üzletet, amely a 24 órás őrzés-védelem mellett informatikai alapú adatkezelést is magában foglal. A megbízás különlegessége, hogy a mobiltelefonos üzletág sajátosságaiból és a rendkívül rövid szállítási határidőből fakadóan nagy az élőmunkaigény. Ez a hozzáadott értéket növelve a munkahelyteremtéshez is hozzájárult. Az üzlet elnyerése érdekében a Masped több mint tízmillió forintért belső és külső kamerarendszert alakított ki. A cég emellett a gvop-ból származó forrásokat felhasználva egy több tíz millió forintos beruházás keretében 2006-ra teljesen felújítja a csepeli szabadkikötőben található, korábban a Schenker Kft. által bérelt raktárbázisát. A beruházás egy részét már az idén átadták.

Cseh Ottó, a társaság ügyvezető igazgatója szerint a cég tavalyi eredményei bizonyítják, hogy az európai uniós csatlakozás nyomán megszűnt vámtevékenységből fakadó kiesés megfelelő szervezéssel és magas szintű szolgáltatások nyújtásával pótolható.

A vezető szerint a további fejlődésre alkalmas szabadkikötő területén található 16 ezer négyzetméteres raktárbázisuk értékét növeli, hogy közúton, vonattal és vízi úton is megközelíthető. Utóbbi jelentőségét jelzi, hogy a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak miatt a tömegáruk esetében a hajóval való áruszállítás kezdi visszanyerni régi szerepét. A csak Budapest környékén 33 ezer négyzetméternyi raktárterületű társaság egyik legújabb beruházása a Szegeden épülő logisztikai központban lesz, ahol első ütemben - még idei kezdéssel - egy ötezer négyzetméteres iroda- és raktárbázis létesül.