A másodosztályba száműzött Juventus hajlandó lenne Zlatan Ibrahimovic jelenlegi 1,7 millió eurós fizetését két és félszeresére emelni, hogy a svéd csatár a B ligában is kitartson a csapat mellett. A torinói gárda számos játékost elvesztett már a bundabotrány kitörése óta, s a fél csapat elszerződése a természetesnek vett visszajutást is megnehezítheti.

Fabio Cannavaro és Emerson már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy elhagyja a Juventust, s a következő idénytől a Real Madridnál folytatják. A zebramezesek a két játékosért összesen 23 millió eurót kaptak a spanyol királyi gárdától. A másik patinás spanyol klub az FC Barcelona is kivette a részét a Juventus sztárok szétkapkodásából: a katalánok Gianluca Zambrottát és Lilian Thuramot csábították el Torinóból. Nagy valószínűség szerint távozik a Juvétól az Arsenaltól tavaly vásárolt francia Patrick Viera is. A középpályást az Inter sőt az Eurosport értesülései szerint a Manchester United is szívesen látná soraiban.

Az olaszok persze nem adják olcsón a játékosaikat. Ibrahimovic távozását is elsősorban az teszi kétségessé, hogy lesz e olyan csapat aki hajlandó kifizetni érte 40 millió eurót – a Juventus ugyanis ennyiben állapította meg a svéd támadó kivásárlási árát. A legnagyobb eséllyel egyébként a csatárgondokkal küszködő AC Milan pályázik Ibrahimovicra: a milánói piros feketék az előző idény végén 44 millió euróért túladtak az ukrán Andriy Shevchenko, így elvileg még pénzük is lenne a csatárra.  VGO