ÉLMÉNY. A kollégák közös főzése is lehet csapatépítő program, a gasztronómiai élmény pedig biztosan garantált – állítja Kócsa László, a Chefparade Főzőiskola alapítója. Nincsenek klasszikus tréningelemek, nem kell nehéz feladatokat megoldani, csupán egy cél van: az ebéd vagy a vacsora elkészítése. A munkahelyi csapatoknak mégis együtt kell működniük ahhoz, hogy kipróbálják magukat a gasztronómia világában. A félnapos program során a résztvevők megkapják a hozzávalókat és a receptet is, így csak főzőtudományban kell jeleskedniük. Ha azonban egész napos eseményről van szó, akkor a kreativitásra is szükség lesz, mivel a meglévő alapanyagokból kell kifőzniük, kisütniük, a recept összetételét. A csapatok ötletelését többek között kvízkérdések segítik, a helyes válaszokból derül ki, mi lesz a főétel. Ám a résztvevőknek „tervet” kell készíteni, hogy miként szerezzék meg a recept összes elemét, s együttműködésre van szükség. Kócsa László szerint ez utóbbi csapatépítési élményt főleg az olyan cégek kérik, ahol a projektmenedzsment problémát okoz, de az esemény apropóját egy új kolléga érkezése vagy több ismeretlen dolgozó új, közös projektje is adhatja. BGyM
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.