BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hetedszerre indítják el az egyetemi kurzust

Az idén hetedik alkalommal rendezik meg a boregyetem szeptemberi és novemberi előadás-sorozatát. Ennek keretében neves szakemberek adnak információkat az érdeklődőknek a borkultúráról. A Spektrum Tv Boregyetem előadásai a Magyar Kultúra Alapítvány székházában (Budapest I. kerület, Szentháromság tér 6.) hallgathatók meg szeptember 4–6. között, 16–19 óráig. A „tandíj” napi 3500, a háromnapos jegy ára pedig 10 000 forint (ajándék belépővel a borkiállításra 2 ezer forint értékben). A novemberi előadásoknak a Gerbeaud Ház ad otthont (Budapest V. kerület, Vörösmarty tér 7.). Az eseményen évjárat-értékelés és a Márton-naphoz kötődő borkultúra szerepel majd a napirenden 16–19 óra között.

Részletes program

Spektrum Tv Boregyetem (a Magyar

Kultúra Alapítvány székházában)

Szeptember 4. (hétfő)

A pogácsa a magyar gasztronómiában

Frank Júlia gasztronómiai szakíró

T. dr. Bereczki Ibolya etnológus

Zilai Zoltán borász

A rozé és sillerborok világa

Varsányi Lajos egri borász

Polgár Zoltán villányi borász

Gyöngyöző-, habzó- és pezsgőborok

Garamvári Vencel, a Garamvári

Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa

Szeptember 5. (kedd)

(borgála, valamint kóstoló a Kárpát-medence 33 legjobb bora verseny nedűiből)

Történelmi magyar borvidékek a Kárpát-medencében

Dr. Csoma Zsigmond egyetemi tanár, a Magyar Bor Akadémia tagja

„Bornak bőségét őtőle várják”

– Szent Orbán-kultusz

Dr. Liszka József etnológus (Szlovákia)

A ruszti aszú múltja és jelene

Venczel Róbert (Ruszt, Ausztria)

Küküllő mente, az illatos borok hazája

Dr. Csávossy György (Erdély)

Szeptember 6. (szerda)

Ausztrália a borfesztiválon

Átfogó kép az ausztrál borászatról

A shiraz – Ausztrália vezető szőlőfajtája

Az ausztrál borászat sikerei – borászat és marketing

Ismert ausztrál borászatok korreferátumai

Újboregyetem (Gerbeaud Ház)

November 10.

Évjárat-értékelés újborkóstolóval

Márton-napi szokások, borkultúra, gasztronómia


Kultúra Alapítvány székházában)

Szeptember 4. (hétfő)

A pogácsa a magyar gasztronómiában

Frank Júlia gasztronómiai szakíró

T. dr. Bereczki Ibolya etnológus

Zilai Zoltán borász

A rozé és sillerborok világa

Varsányi Lajos egri borász

Polgár Zoltán villányi borász

Gyöngyöző-, habzó- és pezsgőborok

Garamvári Vencel, a Garamvári

Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa

Szeptember 5. (kedd)

(borgála, valamint kóstoló a Kárpát-medence 33 legjobb bora verseny nedűiből)

Történelmi magyar borvidékek a Kárpát-medencében

Dr. Csoma Zsigmond egyetemi tanár, a Magyar Bor Akadémia tagja

„Bornak bőségét őtőle várják”

– Szent Orbán-kultusz

Dr. Liszka József etnológus (Szlovákia)

A ruszti aszú múltja és jelene

Venczel Róbert (Ruszt, Ausztria)

Küküllő mente, az illatos borok hazája

Dr. Csávossy György (Erdély)

Szeptember 6. (szerda)

Ausztrália a borfesztiválon

Átfogó kép az ausztrál borászatról

A shiraz – Ausztrália vezető szőlőfajtája

Az ausztrál borászat sikerei – borászat és marketing

Ismert ausztrál borászatok korreferátumai

Újboregyetem (Gerbeaud Ház)

November 10.

Évjárat-értékelés újborkóstolóval

Márton-napi szokások, borkultúra, gasztronómia

-->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.