Szüreti sokadalom a skanzenben
Szeptember 9–10-én rendezik meg a szüreti sokadalom elnevezésű programsorozatot a szentendrei skanzenben. A kínálatban tokaji bormustra, szőlőpréselés, madárijesztő-készítés, illetve kádár-, kés- és kulacskészítő bemutató szerepel. Lesz vásári komédia, szüreti felvonulás, bor- és mustkóstoló is.
A kétnapos rendezvénynek a májusban átadott felföldi mezővárosi tájegység ad otthont, ahol az egyes vidékek családi pincészetei mutatják be kézművesboraikat. A kiállításon a Mátraaljai, az Egri, az Etyek-budai, a Szekszárdi, a Villányi és a Somlói borvidék mutatkozik be. Díszvendég a Tokaj-hegyaljai borvidék lesz, amelyet neves borászok (Demeter Zoltán, Homonna Attila, Dorogi István) és pincészetek (Királyudvar, Tokaj Nobilis, Degenfeld Pincészet) képviselnek majd.
A programot kézművesek – kéregedény-készítők, kádárok, gyékényfonók, fafaragók, veszszővonók, késesek, fazekasok, kovácsok, kulacsosok, papírmerítők, szaru- és csontfaragók – színesítik, akik elhozzák termékeiket, és bemutatják mesterségüket. Emellett táncegyüttesek és zenekarok is várják a vendégeket. A fesztivál területén vendégváró helyek és borosgazdák kínálják a boriváshoz illő, tájjellegű falatokat.


