Cégvilág

A Danone és a TV2 együtt tesz a gyermekekért

Folytatódik a Danone Kft. „Tegyünk együtt a gyermekekért” elnevezésű programja, amit a vállalat 1999-ben indított útjára, s melynek a TV2 már második éve a médiapartnere - áll a csatorna közleményében. Az idei program keretében a vállalat minden júliusban és augusztusban eladott, minden egyes Könnyű és Finom terméke után 1 forintot adományoz a Magyar Gyermekonkológiai Hálózathoz tartozó gyermekonkológiai és rehabilitációs központoknak a daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek rehabilitációjának támogatására. Ebben az évben a rehabilitáción túlmenően a kezdeményezés támogatja a kemoterápiás kezelések során fellépő táplálkozási problémák elleni programokat is, és egy egyedi, „A Gyógyulás arcai” címmel megrendezett fotókiállítás keretében mutatja be a daganatos beteg gyermekek mindennapjait a lakosságnak.

A 9.évre visszatekintő „Tegyünk együtt a gyermekekért” program immár 6. éve támogatja a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját. A programban eddig több mint 160 millió forint gyűlt össze. A támogatásból a csaknem 2.500 daganatos gyerek gyógyítását és rehabilitációját végző Magyar Gyermekonkológiai Hálózat onkológiai és rehabilitációs központjai életmentő orvosi berendezések beszerzését, klinikai létesítmények rekonstrukcióját, és több baba-mama szoba kialakítását valósították meg.

Az idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” program egyik új eleme, hogy ösztönzi a gyermekonkológiai intézeteket olyan klinikai táplálkozási programok megvalósítására, amelyek a kis betegek táplálkozási problémáira keresnek megoldást az aktív kezelés időszakában. Köztudott, hogy az intenzív rákellenes kezelés intenzív táplálkozási támogatást igényel, mivel a szervezet kezelések alatt megnövekedett anyagcseréje a gyermekek súlyvesztéséhez és a testtömeg és testarányok kedvezőtlen változásához vezet. A gyermekek teste ilyenkor tulajdonképpen éhezik.

Az idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” program másik újdonsága az, hogy annak keretében egy rendhagyó fotókiállítás igyekszik bemutatni a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjának ügyét a magyar lakosságnak. A Gyógyulás arcai” című fotókiállítás eljut mindazon városokba Magyarországon, ahol gyermekonkológiai központ működik, így látható lesz majd Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Szombathelyen is.

A gyermekkori daganatos megbetegedések gyakorisága világszerte növekszik, de köszönhetően az orvosok és szakemberek odaadó munkájának, valamint korszerű terápiáknak ma már tízből hét gyermek teljesen felépül ezekből a betegségekből. Ehhez a munkához igyekszik támogatást nyújtani 1999 óta a Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért” program és az utóbbi időben a programhoz kapcsolódó TV2 is.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek