Cégvilág

Megint plázát vett az Immoeast Romániában

Az osztrák Immoeast egy újabb bevásárlóközpontot vásárolt Romániában. A Bukaresttől 120 kilométerre északnyugatra fekvő Pitesti ipari városban vette meg a 2007 májusában elkészült Euromall Shopping Centert. A központ hasznos alapterülete 32 000 négyzetméter. A teljes befektetési érték 87 millió euró.

A teljes egészében kiadott központban 120 üzlet, valamint egy vendéglátó-ipari egységeket magában foglaló részleg és egy mozis szórakoztató-központ található. Az építmény az egyetlen modern követelményeknek megfelelő bevásárlócentrum a régióban. „A létesítmény a közepes méretű városok modern bevásárlóközpontjának a prototípusa” – jelentette ki Karl Petrikovics, az Immoeast vezérigazgatója. „Kiváló a megközelíthetősége és nagyszerű üzletválasztékot kínál. Pompás kiegészítője a romániai kiskereskedelmi befektetési portfóliónknak.”

Az Immoeast teljes romániai portfóliója 113 objektumot foglal magában 3,85 millió négyzetméteres alapterülettel, ebből 44 a kiskereskedelmi egység, 894 ezer négyzetméter hasznos alapterülettel. Az Immoeast májusban 2,84 milliárd eurós tőkeemelést hajtott végre. A 2008. április 30-án záruló pénzügyi évben hatmilliárd eurós befektetést tervez. A társaság a TriGránit résztulajdonosaként, illetve a Futureal csoporttal közösen más romániai beruházásokban is érdekelt. MTI-Eco

Kapcsolódó cikkek