Cégvilág

Értékesítési garancia az ingatlantulajdonosoknak

Az Otthon Centrum áprilistól értékesítési garanciát kínál, elsőként a hazai ingatlanközvetítési piacon. Az értékesítés hatékonysága jól mérhető az eladni kínált ingatlan értékesítési idejének időtartamával, s mindkét fél érdeke, hogy az ingatlan megfelelő áron, minél előbb ténylegesen értékesítésre kerüljön. Ennek elősegítése érdekében a cég (OC) országos hálózata értékesítési garanciát vállal az ügyfelei által adott megbízásokra.

Az OC 2008. áprilisától bevezeti Értékesítési Garancia szolgáltatását, amelynek elsődleges célja az ügyfelek kétségeinek eloszlatása.

A szolgáltatás keretében a vállalat garantálja, hogy az eladónak kompenzációt fizet, amennyiben az eladó 6 hónapos kizárólagos megbízási szerződést köt.

Folyamatosan emelkedik az ingatlanközvetítők részvételével zajló tranzakciók aránya az új és használt ingatlanok piacán, Budapesten már eléri a 40 százalékot, de még mindig jóval előttünk jár a francia vagy portugál ingatlanpiac. Néhány jól körülhatárolható szegmensben - a budapesti belvárosban -, az ingatlanforgalmazók részaránya meghaladta a 60 százalékot.

Habár az ingatlanközvetítők piacrészesedése folyamatosan emelkedik, és ezen belül is egyre nő az ingatlanközvetítő hálózatok részesedése, az OC legfontosabb versenytársa továbbra is a magáneladás és az egyéni ingatlanközvetítők.

A cég statisztikái szerint, a kizárólagos megbízási forma keretében kétszer olyan gyorsan értékesíthetők az ingatlanok. Egyrészt az ingatlan intenzívebben jelenik meg az ingatlankínálatban – több helyen, nagyobb és kiemelt felületeken online és print változatban is -, másrészt ezen ingatlanok eladói tényleges, gyors értékesítésre törekszenek. „A kizárólagos megbízáshoz kapcsolódó előnyöket a nagy hálózat, és az ehhez kötődő ismertségünk tudja biztosítani. A kiemelt kezelés nem jelent többletköltséget az általános megbízáshoz képest, ugyanakkor a tényleges eladás valószínűsége nagyobb.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek