Cégvilág

Ingatlan-botrány Dabason - Mi, mennyi?

A Dabasi Önkormányzat indokolatlanul alacsony áron, 70 millió Ft-ért értékesítette a dabasi városközponti ingatlanok fejlesztésére létrehozott Kft.-ben lévő 70%-os üzletrészét. - közölte a dabasi Lokálpatrióta Egyesület.

Igazságügyi szakértő által végzett vizsgálat a közel tízezer négyzetméteres, 90 lakás, bankfiók, irodák és 15 üzlethelység megépítéséből álló project becsült profitját 633 millió Ft-ban állapította meg.

 A szakértő jelentését Kőszegi Zoltán polgármester (FIDESZ) nem terjesztette a képviselő-testület elé, a testület az értékesítésre vonatkozó határozatát a jelentésben meghatározott profit nagyságának ismerete nélkül hozta meg.

 Az ingatlan legjelentősebb részét kitevő 1300 négyzetméteres SPAR üzlethelység tulajdonosa egy olyan off-shore cég lett, amely több szálon is kötődik az önkormányzati üzletrész megvásárlójához, a közös cégben 30%-os tulajdonos vállalkozóhoz. A képviselő-testületben három taggal bíró független civil szervezet, a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület a Közigazgatási Hivataltól a határozatra vonatkozóan törvényességi felügyeleti eljárás megindítását kérte, az önkormányzat gazdasági érdekeinek sérülése miatt pedig az Állami Számvevőszékhez fordult.

Kapcsolódó cikkek