BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz százalékkal drágulhatnak a húskészítmények az év második felében

Mintegy 10 százalékkal drágulnak a húskészítmények az év második felében, miközben a fogyasztás 4-5 százalékkal csökkenni fog– véli a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.

Tavaly a belföldi fogyasztás visszaesése mintegy 5 százalékos volt a legális hús- és húskészítmények piacán. Éder Tamás szerint az áremelkedések nem a húsiparosok hasznát növeli, mert a profit ma is csak a "pozitív nulla" körül mozog.

Éder Tamás szerint a belföldi forgalom csökkenése főként a kereslet átstruktúrálódásában mutatkozott meg, többen keresték az olcsó árut. A reáljövedelem visszaesés miatti fogyasztáscsökkenés miatt a növekvő költségterheket, például az energia árának emelkedését és az adó növekedését a feldolgozók nem tudták érvényesíteni átadási áraikban.

Ezzel a Hússzövetség elnöke cáfolta azt a vélekedést, hogy a hús árának emelése a feldolgozók hasznát növelte volna. Jelezte: a húsipar nyereségszintje jelenleg az úgynevezett pozitív nulla körül mozog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.