A 23 éves, kettős állampolgárságú sztár feltűnően visszafogott gólöröme és könnycseppei dacára mindez sokak szemét csípi a vesztes oldalon. A Lengyel Családok Ligája (LPR) elnevezésű nemzeti-katolikus párt vezetője, Miroslaw Orzechowski például egy rádióinterjúban fennhangon követelte, hogy vonják meg Poldi lengyel állampolgárságát. A politikus elmondta, amennyiben Lech Kaczynski államfő ezt nem teszi meg, jogi lépéseket fog eszközölni az ügyben, miután értelmezése szerint a lengyel jog nem ismeri a kettős állampolgárság intézményét.

Podolski duplája azonmód politikai lavinát indított el, Orzechowski kijelentéseit hallva rögtön ellentámadásba lendült több más párt. Elzbieta Jakubiak, az ellenzéki konzervatív Jog és Igazság Párt (PiS) elöljárója - egyben a Szejm sportbizottságának elnöke - egyenesen betegesnek nevezte a fentieket.

Kollégája, Tadeusz Cymanski ugyanakkor arra szólította föl a Lengyel Labdarúgó-szövetség (PZPN) illetékeseit, számoljanak be róla, Podolski miért nem a lengyel válogatottban futballozik.