Cégvilág

Itt az új Firefox - Döntsön Ön is Guiness-rekordot!

A Firefox internetes böngésző harmadik verziója június 17-én kerül forgalomba. A gyártó, a Mozilla az új böngészőtől várja piacrészesedésének további növekedését. Jelenleg a világ mintegy 15 százaléka nézi a világhálót a Firefox szemével.

Az 3.0 újítási között találunk automatikus figyelmeztetést „rosszindulatú” honlapok látogatásakor és egy új menüsort a korábban látogatott honlapok újrakereséséhez - írja a BBC. A böngésző működni fog a Windows 2000-rel és az újabb verziójú Windowsokkal, valamint számos más operációs rendszerrel is, például a Linuxszal.

A kiadással egyben a Mozilla a 24 órán belül végrehajtott legtöbb letöltések Guiness-rekordját döntené meg. A rekorddöntési kísérlet közép-európai idő szerint este 7-kor kezdődik. Arról nem nyilatkoztak, hogy hány letöltést szeretnének elérni, csak annyit mondtak: „Ötmillió letöltés, az szuper lenne!”

A Firefox 2.0-t nyilvánosságra kerülésekor 1,6 millióan töltötték le 24 órán belül 2006. októberi megjelenésekor. Több mint 1,3 millió felhasználó már jelezte a Mozillának: részt vesz mostani akciójában.

A Firefox 2004 elején jelent meg és azóta folyamatosan szűkítette a Microsoft piacrészesedését; Németországban a felhasználók már több mint 27 százaléka ezt használja.

Az Explorer 8.0 béta verziója várhatóan augusztusban jelenik meg.

Explorer böngésző Mozilla Firefox Guiness-rekord letöltés
Kapcsolódó cikkek