A tízmillió eurós beruházás keretében megvalósuló létesítmény kivitelezési munkálatai már tavaly áprilisban megkezdődtek, valamivel több mint két hónappal ezelőtt azonban az 1,4 milliárd forintos bankhitel biztosítására kiszemelt OTP Bank visszalépett. Most azonban az MLSZ jelezte: a magyar labdarúgás történetének legnagyobb beruházását nem fenyegeti veszély, s a létesítmény felavatására legkésőbb jövő év elején sor kerülhet.

Az OTP visszalépése után az MFB szállt be a finanszírozásba. A beruházás keretében a tervek szerint Telkiben kialakítanak három hagyományos füves és egy harmadik generációs műfüves labdarúgópályát, valamint számos strandfutball- és teniszpályát, illetve felépítenek egy multifunkcionális sportcsarnokot.

A sportlétesítmények mellett lesz a központban egy 120 szobás hotel és egy konferencia-központ is. Az MLSZ előzetes számítások szerint, évente több tíz-, esetenként százmillió forintot takaríthat meg az új létesítménynek köszönhetően, így ugyanis nem lesz szükség külső edzőtáborok igénybevételére.

A központot egyébként a már említett bankhitel mellett a FIFA és az UEFA mintegy 800 millió forintos támogatásából finanszírozzák.