Cégvilág

Nem akármilyen bemutatkozó a G8-csúcson - Mazda képek!

A Mazda Motor Corporation megkapta a Japán Infrastrukturális Fejlesztési és Közlekedési Minisztérium engedélyét a Mazda Premacy Hydrogen RE (Európában Mazda5) közúti tesztelésének megkezdésére.

A Mazda még a 2008-as pénzügyi évben szeretné befejezni a közúti tesztelést, és megkezdeni a modell üzleti célokra történő bérbeadását. Az új modell hivatalosan a G8-ak júliusi csúcstalálkozójának Környezetvédelmi konferenciáján, Hokkaidóban mutatkozik be, a korábban már bemutatott RX-8 Hydrogen RE társaságában.

A Premacy Hydrogen RE a világ első olyan hidrogénes hibridjárműve, mely kettős üzemanyagrendszerének köszönhetően hagyományos benzinnel illetve hidrogénnel is üzemeltethethető.

Az új modellben megtalálható hibridrendszerben egy, a teljesítményt jelentősen megnövelő elektromotor kapcsolódik a Mazda hidrogénes forgótárcsás (Wankel) motorjához. Az autóban egy más jellegű környezetbarát megoldás, a Mazda Biotech-materials alkalmazása is megjelenik: a belső műanyagburkolatok és üléskárpitok részben a CO2-kibocsátás csökkentéséhez hozzájáruló növényi eredetű műanyagokból készültek.

Hokkaido Mazda Premacy Hydrogen RE G9 Mazda5
Kapcsolódó cikkek