Cégvilág

Perdöntő lehet, hogy ki hányszor keres a szex szóra

Különleges fordulatot vehet egy bírósági tárgyalás az Egyesült Államokban. Most először Google keresések demonstrálásával próbálják bebizonyítani, hogy a kérdéses weblap nem sérti a közösség értékeit, mivel a közösség tagjai többször keresnek az orgia szóra mint az almás pitére.

A speciális védekezési módszert egy pornográf honlap üzemeltetője eszelte ki, akinek a kérdéses weblap miatt kell a bíróság előtt bizonyítania, hogy nem sértette meg a közösség érdekeit. Lawrence Walters ügyvéd szerint a Google keresések elemzése megmutatja majd, hogy az átlagos internetező sokkal több erotikus tartalmat keres meg a világhálón, mint azt gondolnánk – írja a New York Times.

Egyelőre nem tudni, hogy a módszer hogyan válik be a július elsejére kitűzött tárgyaláson, hiszen a keresőmotorok statisztikái nem feltétlenül utalnak arra, hogy sérült-e egy adott kis közösség értékrendje. Walters ezért arra kötelezné a Google-t, hogy pontosabb adatokat közöljön a keresés helye szerint. Az ügyvéd szerint az internetes bizonyítás beválhat, mert szembesítheti az esküdteket azzal, hogy olyasmit akarnak elítélni, amit a magánéletükben maguk is fogyasztanak.

szex per orgia Google obszcén
Kapcsolódó cikkek