Cégvilág

Razziáztak a mosóporgyártóknál - tiltott praktikákat gyanítanak

Ez Európai Bizottság a helyi versenyhatóságokkal együttműködve razziát tartott több európai mosóporgyártónál június 17. és 19. között árkartell gyanúja miatt - tudatta pénteken közleményben a bizottság.

A közlemény szerint a bizottságnak "jó oka van feltételezni, hogy az érintett vállalatok megsértették az unió előírásait, amelyek tiltják egyebek mellett az olyan praktikákat, mint az árak összehangolása". A bizottság nem nevezett meg sem céget, sem országot. A vizsgálat a mosóporgyártók mellett kiterjed tisztítószer gyártókra, például mosogatógépekhez tisztítószereket, illetve vízlágyítókat gyártó cégekre is.

A Procter and Gamble, a Henkel és az Unilever megerősítette a razzia tényét. A Procter and Gamble elismerte, hogy belgiumi, németországi, spanyolországi, ausztriai, magyarországi, olaszországi, csehországi irodáit vizsgálták át az illetékesek. A brit-holland Unilever hollandiai szóvivője megerősítette, hogy ottani, valamint belgiumi, ausztriai, spanyolországi és olaszországi irodájukban volt razzia. A Henkelnél azt közölték, hogy a hatóságok átkutatták irodáikat. Továbbá a Sara Lee cégnél azt mondták, hogy az Európai Bizottság levélben kért felvilágosítást a vállalat egyes kozmetikai termékeivel kapcsolatban.

Henkel mosóporgyártók Procter and Gamble razzia Unilever
Kapcsolódó cikkek