Cégvilág

Új, fiatalos Mercedes A-osztály itthon is - Galéria!

A Mercedes A-osztály 1997-ben mutatkozott be, és népszerűségét jelzi, hogy az azóta eltelt tizenegy év alatt több mint kétmillió darabot adtak el világszerte. Az idei fejlesztés eredménye egy fiatalosabb, vonzóbb, és környezetkímélőbb kompakt autó.

Májusban mutatkozott be a Mercedes A-osztály legfrissebb kivitele. A kompakt Mercedes népszerűségét jelzi, hogy a modellcsalád 1997-es piacra lépése óta több mint kétmillióan vásárolták meg. A 2008-as modell az eddiginél is fiatalosabb, vonzóbb és környezetkímélőbb lett a sikeres kompaktautó.

A különösen kelendő A 150 és A 170 először áll rendelkezésre az ECO Start-Stop funkcióval, amely városi forgalomban akár kilenc százalékkal csökkenti az ezzel ellátott BlueEFFICIENCY modellek fogyasztását. A háromajtós A 160 CDI-hez kiegészítő BlueEFFICIENCY csomagot fejlesztettek ki, ez 4,5 literre szorítja le a kupé fogyasztását.
 
Mint a 2008-as évjárat valamennyi új Mercedes-modellje, az A-osztály is tökéletesített tájékoztató-szórakoztató készülékeket kapott. Az új Audio 50 APS színes kijelzőjét, egész Európára kiterjedő GPS navigátorát és DVD lejátszóját is felülmúlja a COMAND APS csúcsmodell keménylemezes navigátora, zenetára, SD-kártyahelye és hangvezérlése. Még nagyobb zenei élményt biztosít az interaktív médiacsatlakozó, amely az MP3-lejátszót, USB-tárat és egyéb hordozót kapcsolhat az autó szórakoztató berendezéséhez. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mercedes Kecskemétre telepíti új gyárát, a hangsúlyt pedig az eddiginél erősebben a kompakt autókra helyezi. 


[enews_gallery id='288344']

kompakt autó gps Mercedes modell
Kapcsolódó cikkek