Cégvilág

Védősisakok Ferrarija: még telefonálni is lehet vele

Egy norvég mérnök olyan koncepciót dolgozott ki, amelynek segítségével intelligens védősisak készíthető. Az ütéstől egy gélszerű anyag véd, a kommunikáció Bluetooth kapcsolaton át zajlik.

A Tore Christian Bjorsvik Storholmen által létrehozott ProActive nevű eszköz magasabb komfortérzetet biztosít a viselőjének, egyúttal nagyfokú biztonságot is garantál. A titok nyitja a sisak belsejében elhelyezett, alapállapotában relatív lágy anyag, amely nagyon rugalmas. Molekulái az ütéseknél azonnal megszilárdulnak, így oszlatva el azok energiáját, és védve meg a sisak viselőjét az esetleges káros következményektől. Ehhez társulnak a füleket védő és az elektromosságot vezető e-textiliák, amelyekbe akár vezeték nélküli kommunikációs rendszerek is integrálhatók és egyúttal árammal láthatók el– írja az SG.hu.

Az alkalmazott e-textíliáknak köszönhetően egy építésen dolgozó munkás közvetlen kapcsolatban állhat egy Bluetooth fejhallgatóval az építést vezető szakemberrel, fogadhat és megválaszolhat mobil hívásokat anélkül, hogy a beszélgetés megzavarná a munkájában. Mindez egy hagyományos biztonsági fejvédő esetén csak az eszköz levétele után lenne lehetséges.

hívás bluetooth sisak védő mobil
Kapcsolódó cikkek