A tavalyi, hagyományteremtő céllal szervezett kétnapos rendezvény után idén is az üzleti és szakmai kapcsolatok elmélyítése volt a rendezvény fő célja, melyen 13 ország vezető értékbecslői osztották meg egymással tapasztalataikat – számolt be az eseményről Hidasi János, a cég vezető értékbecslő igazgatója.

A Kft. szervezésében lezajlott találkozó díszvendége az osztrák IMMOEAST volt, a rendezvényen összesen 13 országból vettek részt a szakma képviselői – többek között Ausztria, Szerbia, Szlovákia, Románia, Hollandia, Csehország, Litvánia, Svájc, Lengyelország, Horvátország.

Piaci tőkeértékét tekintve a bécsi székhelyű IMMOFINANZ, illetve annak leányvállalatai (köztük az IMMOEAST) messze a legnagyobb kelet-európai ingatlanbefektetésekkel foglalkozó tőzsdei társaságoknak nevezhetők. 

Hidasi úgy értékeli a piaci helyzetet, hogy az üzleti szemlélet – beleértve a cég szakmai és a munkatársak személyes hozzáállását is – igen sokat fejlődött az elmúlt közel 10 évben. Eltérően számos hazai és nemzetközi példától, az individuális brókeri alapállás helyett inkább a csapatmunkát és a jó csapatszellemet építik. A júliusi találkozó pedig rámutat arra, hogy a lokális feladatokon túl a globális együttműködést igénylő projektekben is jól teljesít a nemzetközi ingatlanügynökségi hálózat.