Cégvilág

Újabb csapás a Marks & Spencerre

Vételről eladásra minősítette az angol Marks and Spencer plc. részvényeire vonatkozó ajánlását a Citigroup, miután a brit vállalat az apadó kereslet miatt jelentősen csökkenő árbevételi prognózisokat adott.

A pénzügyi csoport emellett, a ruházati vállalatot 2009 és 2010-es adózás előtti eredményre vonatkozó előrejelzését is 17 és 29 százalékkal, a papírokra vonatkozó célárat pedig 54 százalékkal csökkentette.

Nagy-Britannia legnagyobb ruházati kiskereskedelmi láncának árfolyama további 3 százalékkal gyengült a hír hatására. A Citibank egyik elemzője szerint a M&S adózott eredménye folyó üzleti évében 20 százalékkal 700-750 millió fontra csökkenhet.


Mint arról korábban beszámoltunk: a M&S árfolyama 22 százalékkal 246,5 pennyre csökkent a negyedéves adatok közzétételét követően. A június 28-ával végződő első negyedben a ruházati forgalom 5,3 az élelmiszer értékesítés 4,5 százalékkal esett vissza előző év ugyanazon időszakához képest.

Az M&S a hazai piacon az S-Modell Zrt tulajdonában lévő kizárólagos franchise szerződés keretében 11 üzletet üzemeltet. Az "S" Modell Zrt. 1980-ban alakult a Skála Coop Rt. leányvállalataként . A butiklánc alapításakor a cél a magyarországi, elsÕsorban a budapesti lakosság magas szintÛ ruházati ellátása volt, különleges, kisszériás modellekbÕl, hazai, illetve beszerzésbÕl. A rendszerváltás után a lilaernyÕs butikokat - a piac változásaihoz és igényeihez alkalmazkodva - az úgynevezett márkaüzletek váltották fel.


Az "S" Modell 1992-ben nyitotta meg az elsÕ Marks & Spencer üzletét, s 2007-re már több mint 5500 négyzetméteren 11 Marks & Spencer üzletet üzemeltet.

marks and spencer Citibank S-Modell Zrt. M&S
Kapcsolódó cikkek