Cégvilág

Brutális különbségek a lakásárakban - Íme, a legdrágább város Ausztriában

Tetemes különbségek vannak a lakásárakban Ausztria egyes vidékei között: aki egy hozzávetőleg ugyanolyan nagyságú és felszereltségű lakást szeretne megvenni a nyugati tartományok valamelyikében - például Tirolban vagy Salzburgban -, annak csaknem háromszor annyit kell fizetnie, mint a keleti országrészekben.

Az immobilien.net ingatlanplatform felmérése szerint Ausztria legdrágább városa Kitzbühel. A tiroli síparadicsomban több mint 3000 eurót (hétszázezer forintot) is kérnek egy-egy lakás négyzetméteréért.

A tiroli főváros, Innsbruck pedig a tartományi székhelyek versenyében vitte el a pálmát: a festői szépségű környezetben fekvő városban átlag 2720 euróba kerül az ingatlanok négyzetmétere.

A tartományi székhelyek között Salzburg a második helyezett, ott a lakásárak 2400 euró körül mozognak négyzetméterenként. Bécs a harmadik, átlagosan 2200 eurós négyzetméterárakkal. Az ingatlanvásárlás szempontjából a burgenlandi székváros, Ksimarton (Eisenstadt) a legjobb, ott négyzetméterenkénti 970 eurós árakon kínálnak lakásokat.

Nem sokkal drágább az alsó-ausztriai főváros, St. Pölten sem: ott ugyancsak ezer eurón alattiak a négyzetméterenként számított ingatlanárak. Klagenfurt (Karintia), Graz (Stájerország) és Linz (Felső-Ausztria) a középmezőnyben van, 1800-1900 eurós árszinttel.

Linz St. Pölten Stájerország Salzburg Karintia Graz Klagenfurt Ausztria
Kapcsolódó cikkek