Cégvilág

Kemény: "Senki nem merne most arra fogadni, hogy nem nyerünk"

Tavasszal még azt éreztem a tavalyi tapasztalatok alapján, hogy legalább két csapatnál gyengébbek vagyunk, és akkor még Montenegro játékerejét nem ismertem. De ha a malagai formát át tudjuk menteni Pekingre, bármelyik Eb-elődöntős csapatot meg tudjuk verni – mondta Kemény Dénes a Figyelőnek.

A vízilabdacsapat kapitánya szerint ma a Pekingbe utazó tizenhárom vízilabdázó alkotja a legjobb csapatot. „Ki lehet ezt, vagy azt hagyni, de ha a helyükön más lenne, nagy valószínűséggel gyengébb lenne a csapat” – mondta.

"Az uszoda most egységesen a csapat mögött áll. Talán csak egy-két irigy, vagy éppen sértett embert kivéve. De nagy összeggel ők sem mernének mos arra fogadni, hogy nem nyerünk megint olimpiát."

Szerinte ma már versenyképesek a magyar pólós fizetések, bár az olasz, de akár a montenegrói klubokhoz képest az itthon játszók fizetése még mindig úgy 50 százalékkal alacsonyabb.

A válogatott költségvetése is sokkal kisebb, mint a horvátoké vagy akár a görögöké, de azért nem elhanyagolható összeget és prémiumot kap a keret, s most az olimpián marad a kapitány számára bizonyos mozgástér is.

Peking vízilabda olipia Kemény Dénes
Kapcsolódó cikkek