Cégvilág

Kicsi nekem Bicske... Hatalmas Spar-beruházás Üllőn

A Spar Üllőn felavatta második logisztikai központját, amely kezdetben 300, néhány hónap múlva pedig 600 embernek ad munkát.

Az öt éve kezdett erőteljes hálózatbővítés valamint a Plus-diszkontlánc felvásárlása miatt egyszerűen kinőttük a bicskei raktárbázisunkat - indokolta Feiner Péter, a jelenleg már 380 egységgel rendelkező Spar-Plus hálózat vezérigazgatója a 47 ezer négyzetméteres logisztikai központ létesítését.

Az M0 és M4 utak közötti 140 ezer négyzetméteres telken egy éve kezdődött meg az építkezés, hogy Üllőről lássák el Kelet-Magyarországot. Emellett az összes üzlet számára innen szállítják a csomagolt baromfit valamint a zöldséget és gyümölcsöt, hogy tehermentesítsék a mindössze 35 ezer négyzetméteres bicskei raktárt.

A Plus átvétele révén a Spar beszállítóinak rendelésállománya éves szinten körülbelül 50 milliárd forinttal emelkedik. Amint Feiner Péter kijelentette, az üzlethálózat kínálatának több mint 90 százaléka hazai termék, és ezt az arányt a jövőben is fenn forgják tartani.

Részletek a keddi Világgazdaságban.

logisztikai központ Üllő Spar-Plus
Kapcsolódó cikkek