Cégvilág

Melyek az etikus és környezetbarát cégek? Itt a lista!

A tudatosvasarlo.hu rangsorban összesíti a tisztítószereket gyártó cégek környezeti és társadalmi teljesítményéről elérhető adatait.

Az oldal a Cégmércét azért hozta létre, hogy segítse a tudatos vásárlókat a környezetbarát és etikus márkák azonosításában, megtalálásában, valamint, hogy hozzájáruljanak a vállalatok fenntarthatóbb, felelősebb működéséhez, a környezetkímélő, etikus termékek piacának növekedéséhez. A tudatosvasarlo.hu nem csak egy-egy vállalatot értékelt, hanem az egész cégcsoportot is, tehát a cégcsoport bármely tagjának pontszáma befolyásolja az összes tag értékelését.

Minden cég összpontszáma 10-ről indul. Ehhez adják hozzá, és ebből vonják le az összegyűlt információk alapján megállapított pontokat: a zöld-piros körnegyedeket. A piros a rosszpontok, a zöld a jópontok jele. Egy-egy értékelési szempontban tehát a teljes zöld kör az elérhető legjobb, a teljes piros kör az elérhető legrosszabb értékelést jelzi.

A tisztítószerek listájának élén a Vixet gyártó Bábolna-Bio Kft., valamint az Ászt, az Ultrát, és a Komfortot gyártó EVM Zrt. áll. Rosszul szerepelt az S.C. Johnson Kft., a Henkel Magyarország Kft. és a Colgate-Palmolive Kft.

A Flóraszeptet, a Domestost és a Cifet gyártó Unilever Kft. áll a lista utolsó helyén, a cég nulla pontot szerzett az összesítésben.

tudatosvasarlo.hu céglista tisztítószerek
Kapcsolódó cikkek