Cégvilág

Németh két gólban is benne volt: Rangers-Liverpool 0-4

Németh Krisztián ismét lehetőséget kapott Rafa Beníteztől a Liverpool első csapatában. Az ifjú magyar csatár élt is vele: két gólban is szerepet játszott.

A Liverpool Skóciában a Galsgow Rangers vendégeként fölényes 4-0-ás győzelmet aratott. A gólokat Torres, Ngog, Benayoun és Xabi Alonso szerezték, de a meccsen szóhoz jutott Németh Krisztián is.

Németh a második félidőben, a vörösök kétgólos vezetésénél állt be, és hamar letette névjegyét. Insua átadását kapura tűzte, a kipattanót pedig Benayoun tette a hálóba.

A magyar csatár a 70. percben büntetőt harcolt ki: remek labdát kapott Xabi Alonsótól, és Christian Dailly csak szabálytalanul tudta szerelni. A jogos tizenegyest Alonso értékesítette, így alakult ki a négygólos vendéggyőzelem.

A remek teljesítmény ellenére Némethnek nehéz lesz az első csapatba kerülnie. Az eddig is tudható volt, hogy Torres és Kuyt helye bombabiztos, Voronin is előrébb van a sorban nála, ám Keane érkezése, valamint a szintén új igazolás, Ngog mostani gólja megerősíti: óriási harc lesz a nagycsapatba kerülésért. Biztatónak tekinthető viszont, hogy Benítez folyamatosan számításba veszi Némethet a felkészítő mérkőzéseken.

Németh Liverpool Benítez
Kapcsolódó cikkek