Cégvilág

Egy hét múlva indul az új humorcsatorna 1,5 millió háztartásban

Október elsején startol a magyar Comedy Central, az Egyesült Államok legnépszerűbb humoros tematikájú csatornája.

A magyar nyelvű Comedy Central elsődlegesen a 18-39 éves korosztályt célozza meg, és indulásakor több mint 1,5 millió háztartásban lesz fogható. A Comedy Central helyi gyártású és nemzetközi tartalmakat egyaránt sugároz majd. A csatorna a VH1 Europe helyén lesz látható osztott műsoridővel naponta 14:00 és 02:00 óra között. 
 
A Comedy Central sorozatai közül My Name is Earl - magyar címén A nevem Earl - amely egy kisstílű bűnöző meghiúsult jó útra térését dolgozza fel, a How I Met Your Mother is - Így jártam anyátokkal - pedig a Jóbarátokéhoz hasonló humort ígér.
 
Első ízben lesz látható magyarul - természetesen feliratokkal - a Daily Show és a Colbert Report is. A csatorna számára egyébként külön megtiszteltetés, hogy sugárzását szinte egy időben kezdheti meg a "Colbert-híd" átadásával.

A fentiek mellett a Simpson család és a South Park epizódjaihoz csatlakozik a Family Guy is, amely már most is jelentős rajongótáborral bír hazánkban az animációs műfaj hívei között. 
 
Magyar tartalmak is kerülnek a csatornára, a TV2-vel kötött megállapodás szerint láthatóak lesznek a Bagi-Nacsa páros műsorai, az Irigy Hónaljmirigy és a L’Art pour L’Art-féle Noooooormális! is.
 
A Comedy Central már indulása előtt is sokat tett a jó humor népszerűsítéséért, hiszen a csatorna segített abban, hogy a Beugró című műsor az m1-en folytatódhasson, mi több, sikerült megállapodnia a m1-gyel a Beugró megosztott sugárzásában, ennek eredményeképpen a rögtönző műsor rajongói kedvenc részeiket a humorcsatornán is láthatják. Ez azért is egyedülálló tett, mert ezelőtt még sosem volt példa arra, hogy egy kis csatorna együttműködésre lépjen egy állami műsorszolgáltatóval, annak ellenére, hogy nemzetközi viszonylatban ez mindennapos. 

A csatorna saját gyártású műsora Magyarok az űrben címmel készül.

Málnay B. Levente, az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója elmondta: “A humor iránti igény Magyarországon rendkívül nagy. A tévénézők között a humor a harmadik legnépszerűbb televíziós műfaj, és mi ezt a hatalmas igényt szeretnénk kielégíteni magas színvonalú humorcsatornánkkal. Célunk, hogy házhoz vigyük a humort, hogy az emberek otthonunkban élvezhessék azt. Eltökéltek vagyunk a helyi tehetséges humoristák felfedezésében, ugyanakkor be szeretnénk mutatni nézőinknek kiváló minőségű külföldi tartalmakat is.”
 
A Comedy Central főszerkesztője Litkai Gergely. Humorista, író és forgatókönyvíró, rendszeresen publikál, de a televíziós műfajban is letette már névjegyét, többek között olyan tévéműsorok ötletembereként dolgozott, mint az Esti Showder Fábry Sándorral és a Showder Klub . A 2006-os Humorfesztivál szerkesztője és szóvivője, az első magyarországi stand-up comedy club, a Godot Dumaszínház elindítója. Litkai valósította meg azt az országos klubhálózatot, amely stand-up comedy műfaj magyarországi elismertetéséhez is jelentősen hozzájárult.

Comedy Central Málnay B. Levente litkai gergely
Kapcsolódó cikkek