Cégvilág

Győrben készül a világ legerősebb dízemotorja - Fotó!

Egymilliárd forintos – több mint 4 millió eurós - beruházás eredményeként az Audi Hungaria megkezdte az új 12-hengeres dízelmotorok sorozatgyártását Győrben. A 6000 köbcentis V12-es erőforrást először az Audi Q7 modelljébe építik be.

A 12-hengeres dízelmotor sorozatgyártását a nyolc és tízhengeres motorok gyártócsarnokába helyezték, és az új szerelő berendezések mellett különleges motorvizsgáló-padot is telepítettek.

Az 500 lóerős V12-es motort különlegesen képzett munkatársak szerelik össze, akik az új feladatukhoz szükséges szakmai tudást az Audi neckarsulmi gyárában sajátították el. A motorok kézzel készülnek, és ugyanaz a munkatárs szereli össze a motort az első mozzanattól a folyamat utolsó lépéséig.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az idén mintegy 200 millió eurót fordít fejlesztésre, főként olyan területeken, amelyeknek az új motorok gyártásában van szerepük.

A győri vállalat több mint 1,023 millió motort gyártott az első félévben, csaknem 10 ezerrel többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Ezzel párhuzamosan a múlt év végi 5500-zal szemben 5800-ra bővült a létszám.

Az Audi Motor Hungaria az idei beruházási terv több mint felét már megvalósította.

dízelmotor Győr Audi Hungária
Kapcsolódó cikkek