Cégvilág

Kínaiak a BNV-n - A magyarországi befektetési lehetőségekről tájékozódnak

Megérkezett az első kínai delegáció, hogy feltérképezze Magyarország kereskedelmi lehetőségeit.

Az Asia Centerben rendezett konferencián az ITDH, valamint a kínai állami tulajdonban lévő kiállításszervező cég, a Genertec International Advertising and Exhibition Corporation képviselőinek részvételével a 71 fős delegáció a magyarországi kereskedelmi és befektetési lehetőségekről kapott tájékoztatást.

Az üzleti látogatás a kínai vállalatok európai uniós képviseletét jövő évtől az Asia Centerben ellátó China Brand Trade Center (CBTC) indulásával van összefüggésben. Amint a pekingi kereskedelmi kamara alelnöke, Csen Cösin (Chen Ze Xing) lapunknak elmondta, a fővárosból 24, márkás kínai terméket gyártó vállalat képviselői érkeztek Magyarországra. A jelentős ipari potenciállal rendelkező vállalatok a szerdán nyíló 122. Budapesti Nemzetközi Vásáron 540 négyzetméteres standon vonultatják fel kínálatukat, ugyanakkor tájékozódnak a kereskedelmi és befektetési lehetőségek felől is.

A BNV-n a hazánkban bemutatkozó vállalatok között Csen Cösin kiemelte Kína legnagyobb elektronikai cégét, amelynek logója, az aigo már ismert Európában. A Hanwang Technology olyan komputert mutat be, amelynek monitorján elektronikus tollal lehet írni, színezni. Ezzel a technológiával a pekingi cégen kívül csupán egy tajvani és egy japán vállalat rendelkezik. A La-Ning sportruházati cég mezében játszottak az olimpián a spanyol kosarasok, a Souhait pedig gyermekruházattal mutatkozik be. Eljött a minőségi billiárdasztalokat gyártó Star is.

További részletek a szerdai Világgazdaságban

BNV ITDH Asia Center befektetés
Kapcsolódó cikkek