Cégvilág

Kísértenek a bezárt fővárosi kórházak

Rákerült a pecsét a Sváb-hegyi gyermekkórházat augusztus 31-ével megszüntető okiratra, amelyet – az ingóságok sikeres árverésének köszönhetően – 10 milliós szufficittel készített el a bezárást levezénylő Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI).

Az ingatlant október 31-ével adják át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, a befolyó pénz az állami költségvetésbe kerül.

Kárpáti Zsuzsanna, az EKI főigazgatója a Világgazdaságnak azt is elmondta: a három megszüntetett fővárosi kórház bezárásával kapcsolatos ügyek intézésben a Budafaktor Zrt., a KPMG tanácsadó és auditáló cég, valamint a 30-as ügyvédi iroda segítette az EKI munkáját.

A szeptember 30-án megszűnő Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI) pénzügyi mérlegébe tetemes hiány kerülhet, mivel a Tündér-hegyen lévő részlegét csak elméletben vette át az egybeolvadt Szent István és Szent László Kórház, a hatvanágyas osztályon 29 dolgozóval azóta is folyik a gyógyítás. Ám a „szentek” nem fizetik a tündér-hegyi 300 milliós költségeket.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

svábhegy kórház bezárás klinika
Kapcsolódó cikkek