Cégvilág

Közel egymilliárd forint szakképzésre

Kihirdették a Munkaerő-piaci Alap decentralizált keret terhére kiírt pályázatok idei első győzteseit.

Az észak-magyarországi régióban összesen 983 millió forint támogatási keret sorsáról döntöttek – mondta Gúr Nándor, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke.

A pályázatok célja az volt, hogy a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztését, a beruházásokat támogassák. Azok a szakképző iskolák, térségi integrált szakképzési központok, szakképzési hozzájárulásra kötelezett mikro-, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények, állami felnőttképzési intézmények pályázhattak, amelyek a szakképzési tevékenységüket észak-magyarországi régióban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében végzik. A csaknem 1 milliárd forintnyi támogatási összegből összesen 8000 diákot tanító 130 szakképző intézmény, speciális iskola, felsőoktatási intézmény, illetve gazdálkodó részesült.

Az elnyert pénzekből elsősorban a gyakorlati képzés eszközeinek fejlesztését, korszerű, a szakképesítéshez kapcsolódó fejlesztések, beszerzését támogatják. A felsőoktatási intézményekben a szakképesítések oktatásához kapcsolódó eszközöket is beszerezhetnek az elnyert pénzekből. A mezőgazdasági képzések, speciális szakiskolák eszköz fejlesztése is lendületet kaphat - mondta Gúr Nándor.

Gúr Nándor szakképzési pályázat Munkaerő-piaci Alap
Kapcsolódó cikkek