Cégvilág

Már a Philipsnek gyártanak Tamásiban

Szeptembertől már a Philipsnek gyárt energiatakarékos világítástechnikai termékeket a Tamásiban lévő Massive Hungária Kft.

 A jelenleg 240 főt foglalkoztató társaság egy nemzetközi felvásárlási tranzakció részeként került Európa legnagyobb elektronikai konszernjének itteni csoportjához. A Royal Philips Electronics – mint ismert – a múlt év februárjában 561 millió euróért felvásárolta a Partners in Lighting International (PLI) céget – a lakásvilágításban használt lámpatestek vezető európai gyártóját – egy kockázatitőke-társaságtól. Az akvizíció része volt az egyebek mellett a Massive márkákat gyártó, Tamásiban található magyarországi egység.

Az integráció után átalakul a termékszerkezet. A Massive termékek helyébe a Philips lakás- és irodavilágítási eszközeinek tömeggyártása lép. Az üzem az európai piacokra termel, de a tényleges kapacitásról a cég vezetői nem kívántak tájékoztatást adni. A vállalat számításai szerint ha Magyarországon minden egyes háztartás kicserélne három 100 wattos izzólámpát egy energiatakarékos, 20 wattos fényforrásra, a lámpa teljes élettartama alatt az ország legnagyobb (visontai) szénerőművének éves energiatermelését lehetne megtakarítani.

További részletek a szerdai Világgazdaságban

energiatakarékos Tamási philips gyárt
Kapcsolódó cikkek