Cégvilág

Sorozatfüggők leghosszabb tele - valóságshow-k tömege jön

Elrajtolt a 2008-2009-es televíziós évad. A kereskedelmi csatornák az őszre új valóságshow-kat ígérnek, ám sorozatrajongókra náluk rideg ősz vár.

„Meglátjuk, hány bőrt lehet még lehúzni a valóságshow-król” – Zsolt Péter médiaszociológus szerint ez az idei őszi tévés szezon nagy kérdése. A Viasat3 újra megnyitja a Bár-t, a TV2 és az RTL Klub pedig túlélni küldi hírességeit. Zsolt Péter szerint még nem lehet tudni, hogy elég volt-e a műfaj számára a páréves pihenő, vagy több kifutási időre lett volna szükség. A választ a néző, illetve a nézettség adja meg.

„A reality mindig a televíziózásban marad, a kérdés csupán az, mennyiben alakul át a műfaj?” – szögezte le lapunknak Kolosi Péter az RTL Klub programigazgatója. Az RTL Klubon a valóságshow-kat a Celeb vagyok, ments ki innen! című produkció fogja legmarkánsabban képviselni. A műsorban hazai hírességeket küldenek Dél-Amerika dzsungeleibe, ahol minden komfortot nélkülözve kell majd feladatokat teljesíteniük. A realityk közé sorolható az ősszel visszatérő Vacsoracsata is. De más kedvencek is visszatérnek. A sztárok ismét táncra perdülnek a Szombat esti lázban. Így például láthatjuk majd keringőzni Udvaros Dorottyát vagy tangózni Csányi Sándort. Visszatér a közkedvelt Esti Showder és a Showder Klub is. A sorozatrajongóknak szomorúbb ősze lesz. Kolosi Péter szerint az ok kézenfekvő: „Az amerikai forgatókönyvírók sztárjkja miatt kisebb volt a kínálat. Az RTL Klubon az idén a New York-i Helyszínelők számít újoncnak.”

Hasonló recepttel áll elő a Tv2 is. „A Frei Tamás bábáskodásával készülő új produkcióban a világ egy távoli, titkos pontján magyar sztároknak kell megküzdeniük a túlélésért” – mondta el lapunknak Gyöngyössy Bence, a TV2 programigazgatója. Szerinte a TV2 nem a megszokott reality-kel szolgál a közönségnek, hanem továbbfejlesztik a műfajt. Valóságshow lesz a Hargitai Bea főszereplésével készülő műsor is. Az egykori playmate is felfedezte magának Dél-Amerikát, ő is oda készül műsorában. Emellett a nemrég elrajtolt negyedik Megasztár évad is. A régi kedvencek közül visszatér az ősszel a Hal a tortán, a Popdaráló, valamint a sorozatok közül a Doktor House és a Született Feleségek is.

A valóságshow-k közül egy igazi klasszikussal szolgál a Viasat3. Visszatér a műfaj hazai úttörője, a Bár. A második sorozatban többek között egy topless táncos, egy kocsmáros, valamint egy hobbifestő igyekszik megnyerni a vendégeket és a nézőket. Újdonság, hogy a Bajnokok Ligája elhagyja a Viasatot és a testvércsatornára, a TV6-ra, illetve a Magyar Televízióra vándorol. A sorozatok közül visszatér a Dexter és elrajtol a Halottnak a csók.

A Magyar Televízión természetesen nem várhatunk közszolgálati valóságshowt, viszont folytatódnak közéleti-kulturális műsorai. A megszokottnál több hazai tévésorozat lesz látható: visszatér új epizódokkal az Életképtek, valamint januártól a Tűzvonalban. Az ősz legnagyobb dobása pedig a Presszó 10 című tízrészes sorozat lesz, mely Sas Tamás tíz évvel ezelőtti sikerfilmjének a folytatása, nagyfelbontásban, HD-ben forgatva, igazi sztárparádé mellett (Haumann Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Törőcsik Mari és mások).

AS Network - Kun Tamás-->

TV2 sorozatok valóságshow-k Zsolt Péter Viasat3 RTL Klub reality néző nézettség
Kapcsolódó cikkek