Cégvilág

TóPARK projekt - a megaberuházás tervei, képekkel

Ötven futballpályányi területen valósul meg a grandiózus TóPARK projekt. A 400 millió eurós beruházás Európa leghosszabb fedett sétálóutcáját és egy föld alatti kiállítóterem rendszert is magába foglal.

A három legnagyobb és jelenleg legnépszerűbb kiállítási- és rendezvényhelyszín a Hungexpo Budapest Városközpont, a SYMA Csarnok és a Papp László Sportaréna. Az említett helyszínek mellett néhány nagyobb hotelhez tartozó konferenciaterem jelenthet alternatívát a jelentősebb események számára.

A jelenlegi kínálatból sok rendezvényszervező nem talál az igényeinek megfelelőt, ez a hiány pedig nemcsak a rendezvényszakmát érinti, hanem Budapest számára is nagy hátrányt jelent gazdaságilag. A TóPARK projekt gazdái szerint ezen változtat a megaberuházás.

A koncepció terv szerint a kiállítóterek a föld alatt épülnek meg. A 30 000 m2 nyitott és 37 400 m2 zárt, föld alatti kiállítótér felszín feletti része egy-egy lótuszvirágot mintázó, fénygyűjtő buborék, amelyen keresztül természetes fény jut a földalatti kiállítóterekbe.

A 36 hektáron, azaz közel 50 futballpályányi területen megvalósuló épületeket szintén földalatti folyosók kötik majd össze, az autók parkolását ugyancsak a felszín alatt oldják meg, közel 8000 férőhelyet kínálva.

A beruházók reményei szerint az új komplexum számos olyan, nagy presztízsű kiállítást vonzhat Magyarországa, amelyek eddig a létesítmények hiánya miatt nem találtak helyet a régióban.

A projekt gazdái jelenleg a szervezőkkel többek között a Vienna Autó Show, az Abu Dhabi International Motor Show, az ingatlanszakmai MIPIM és Real Vienna, a légi technikát bemutató Aircraft Interior Expo, és a Vienna-tec ipari vásár másáról, Magyarországra telepítéséről tárgyalnak.A mintegy 400 millió eurós büdzséből megvalósuló rendezvény- és kiállítótér átadására  várhatóan 2012-ben kerül sor.

TóPARK, Budapest nyugati kapujában, az  MO, M1 és M7 autópályák találkozásánál, 180 hektáron valósul meg. A teljes projekt várhatóan 13 év alatt valósul meg, több ütemben. Az első fázisban egy nettó 92 000 m2 területű irodapark és nettó 20 000 m2 szolgáltatási egységeknek helyet komplexum épül fel, továbbá az irodaépületek közvetlen közelében, nettó 12 000 m2-nyi területen, több mint 160 bérlakás is átadásra kerül.

Magyarország legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, a TóPARK Shopping Mall is ebben az ütemben valósul meg, nettó 89 000 m2 bérbe adható területet kínálva. A területen található egy 37,6 hektár területű  tó is. A későbbi ütemekben többek között irodaházak, bérlakások, valamint Európa leghosszabb, fedett sétálóutcája épül meg.

Magyarország legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, a TóPARK Shopping Mall is ebben az ütemben valósul meg, nettó 89 000 m2 bérbe adható területet kínálva. A területen található egy 37,6 hektár területű tó is. A későbbi ütemekben többek között irodaházak, bérlakások, valamint Európa leghosszabb, fedett sétálóutcája épül meg. TóPARK koncepció terv TóPARK koncepció terv TóPARK koncepció terv -->

komplexum garázs TóPARK beruházás épület kiállítóterem
Kapcsolódó cikkek