Cégvilág

Zéró tinta, töltés konnektorról - Hordozható Dell nyomtató

A Zero Ink technológiára épül a Dell új, hordozható mini nyomatója. Az eszköz USB-vel vagy Bluetooth-szal kapcsolódik a világhoz és egyszerűen a hálózatba dugva tölthető.

ZINK, azaz Zero Ink (semmi tinta) technológiára alapuló nyomtatót jelentett be az amerikai Dell hardvergyártó cég. A kicsiny gépben található USB port, valamint a PictBridge szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó közvetlenül a printerre csatlakoztathassa digitális kameráját, míg a Bluetooth kapcsolaton keresztül mondjuk mobiltelefonunkról tudunk fotókat küldeni a masinára, mellyel aztán rögtön ki is nyomtathatjuk azokat – számol be az ITmánia.

A gyártó szerint a PZ310 névre hallgató készüléket tucatnyi 2 illetve 3 hüvelykes ZINK fotópapírral együtt fogják szállítani. A gépen egy Reprint gomb is helyet kap majd, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy adott képről több kópiát is készítsünk, ugyanakkor a Dell arra figyelmeztet, hogy a printernek négy kép elkészülte után némi hűlési időre van szüksége. A készülék töltéséhez egy szimpla konnektorra lesz szükségünk.

A PZ310 persze nem csak az egyelőre nem túl elterjedt technológiával igyekszik magához csalogatni a vásárlókat. A gép kicsiny mérete is hasonlóan vonzó lehet a felhasználók számára, mint annak tintanélkülisége. A mindössz 12 centiméter hosszú, 7.1 centiméter széles nyomtató megjelenéséről és áráról egyelőre nem közölt információkat a gyártó.

USB bluetooth tinta dell nyomtató printer
Kapcsolódó cikkek