Cégvilág

Az MTV és a Viva is megérzik a válságot

A Wall Streeten továbbra is esnek a részvények, a médiaiparág még a többi szektorhoz képest is sokat süllyedt. Ezt a zenei vállalatok is megérzik.

Hiába fogadta el az amerikai képviselőház múlt pénteken a banki mentőcsomagot, a Wall Streeten tovább estek a részvények, ráadásul a médiaiparág még a többi szektorhoz képest is sokat süllyedt. Miközben a Dow Jones ipari átlag vagy a NASDAQ csak 1,5 százalékot esett, a Hollywood Reporter Showbiz 50 index 2 százalékot – írja a Reuters hírügynökség.

Egyhetes időtávon a mutató 13 százalékot zuhant, szemben az S&P 500 részvényindexszel, amely mindössze 9 százalékkal hanyatlott. A médiavállalkozások gyenge tőzsdei szereplését az okozza, hogy a gazdaság lassulásával várhatóan egyre kevesebbet költenek a cégek reklámozásra.

A digitális és új médiás eszközök is arra sarkallják a társaságokat, hogy tartósan visszafogják hagyományos hirdetéseiket a televíziókban és rádiókban. Az amerikai reklámszakma úgy számolja, a banki segélycsomag hosszú távú hatásai mintegy 487 millió dollárral rövidíthetik meg az elektronikus műsorszolgáltatókat a következő évtizedben.
 
Gyengélkedik mostanában például a magyar Music Television, Viva TV és Comedy Central televíziók tulajdonosa, a Viacom is.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Viva tőzsde Hollywood mtv
Kapcsolódó cikkek