Cégvilág

Európa legnagyobb légitársasága lehet a Lufthansa

Nagyon jó úton halad a német Lufthansa afelé, hogy Európa legnagyobb légitársasága legyen. Ehhez elsősorban cégfelvásárlásokat kell végrehajtania.

A hét közepén újabb fejleményként a bevétel alapján második számú brit légitársaság, a British Midland Airways (BMI) immár teljesen hatókörébe került, miután Michael Bishop, a BMI főtulajdonosa (50 százalék + egy szavazat) lemondott üzletrészéről a Lufthansa javára, így a német cég 80 százalékra emelte a részesedését.

Az árat nem hozták nyilvánosságra. Ezzel nem csupán a légitársaságot, de annak nagyon értékes londoni le- és felszállási résidejeit is megszerezte a német cég. A szintén brit Virgin Atlantic eközben maga is jelezte: vevő lenne a fennmaradó 20 százalékra.

Ugyancsak jó hír a németeknek, hogy az orosz S7 csoport is kiesett az Austrian Airlinesért folyó küzdelemből. Az osztrák kormány ugyan a hét elején az év végéig meghosszabbította a tárgyalások lezárásának határidejét, gyakorlatilag azonban mindenki elkönyvelheti a Lufthansa sikerét.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

virgin repülő légitársaság Lufthansa
Kapcsolódó cikkek