Alekszej Petrov, az orosz klub szóvivője jelezte: nincs mit kommentálni, mert - ha van is vizsgálat - a Zenit nem követett el semmit. A spanyol ügyészség fogadási csalás vádjával indított vizsgálatot a mérkőzéssel kapcsolatban. A találkozón a házigazda orosz együttes győzött 4-0-ra és bejutott a döntőbe, melyet szintén megnyert - írja az nb1.hu az MTI alapján.

Az ügyészség az orosz maffia lehallgatott telefonbeszélgetései alapján készítette el vádiratát, melyet el is küldött a bíróság részére. Spanyol lapok szerint a bíróság már a német hatóságokat is tájékoztatta a vizsgálatról. Az El País és ABC című spanyol lapok szerdai számukban azt írták: az egyik orosz maffiafőnök, Gennagyij Petrov telefonon tájékoztatta beszélgetőpartnerét, hogy 50 millióért megvette a Zenit sikerét az elődöntőben.

A pénznem nem hangzott el a beszélgetés során. Gennagyij Petrovot, a szentpétervári bűnszervezet, a Tambovszkaja vezetőjét tavasszal Mallorcán tartóztatták le, más bűncselekmény elkövetése miatt. Az ügyészség birtokában három hangfelvétel van, az egyiken helyi lapinformációk szerint Petrov "jobb keze", a szintén fogságban lévő Leonyid Hrisztoforov hallható, aki azt mondja, előre tudta a pontos végeredményt.

A Bayern München közleményt adott ki, mely szerint semmit nem tud az ügyhöz hozzáfűzni. Az európai szövetség (UEFA) jelenleg 25 UEFA Kupa-találkozó körülményeit vizsgálja, melyeken elképzelhetőnek tartja, hogy manipuláció történt. A szentpétervári meccs nem szerepel az UEFA listáján.