Cégvilág

Mától téli menetrend és egy új légitársaság Ferihegyen

Egy új légitársaságot, két új célállomás és több európai célállomásán jelentős frekvencia növelést hoz a Budapest Airport (BA) október 26-án életbe lépő 2008-as téli menetrendje.

A BA közlése szerint a légitársaságok a tavalyinál közel öt százalékkal több üléshelyet ajánlanak fel. Az öt százalékos bővülés többek között annak is köszönhető, hogy számos célállomás esetében igen nagy mértékben nőtt a felajánlott ülések száma. Hamburgba például 127 százalékkal lesz több a megvásárolható jegyek száma, mint tavaly, Genfbe pedig 91 százalékkal nőtt ez az arány.

A lista élén Marosvásárhelyre áll 224 százalékkal, de jó helyen szerepel a 40 százalékos Moszkva, illetve a 30 százalékos Düsseldorf is. A téli menetrendben összesen 83 célállomás szerepel, a járatokat 35 menetrendszerinti (ebből 9 diszkont) légitársaság üzemelteti. Az új menetrendben jelentősen nő a hamburgi, müncheni, stockholmi, temesvári és stuttgarti járatok sűrűsége is.

A flyLAL belépésével nemcsak új légitársasággal, hanem új célállomással is bővül a Budapest Airport téli menetrendjének kínálata. A litván légitársaság gépeivel a BA utasai átszállás nélkül juthatnak el Vilniusba. Új célállomásnak számít a Wizz Air Treviso-ba heti kétszer közlekedő járata, továbbá egyebek mellett a Malév számára Kolozsvár, ahová heti tizennégy alkalommal repül.

A Swiss légitársaság felvette a célállomásai közé Genfet, az easyJet november 17-én indítja Párizs Orly repülőterére naponta közlekedő járatát. A Lufthansa február közepétől indítja el Milánó és Budapest között közlekedő járatát.

BA Ferihegy légitársaság téli menetrend célállomás flyLAL járat
Kapcsolódó cikkek