Cégvilág

Mit rejt Roberto Cavalli műhelye?

A Design Hét keretében három új tárlat nyílik a VAM Design Centerben. A kiállítások mindegyike az olasz divat és formatervezés világában ad betekintést.

A VAM Design Centerben október folyamán rendezik meg az I.DoT, azaz Italian Design on Tour, az I.FoT, azaz az Italian Fashion on Tour és az ezeket kísérő és kiegészítő Design Match kiállításokat. A kulcsszó az olasz design mind a divatban, mind pedig a formatervezésben – nem véletlen ez, hiszen a VAM Design Center nem csupán gyönyörködtetni, hanem elgondolkodtatni is szándékozik.

Az október harmadikán a publikum számára is megnyíló I.FoT olyan exkluzív olasz divatházak feltörekvő tervezőinek kollekcióiba enged bepillantást, mint például a Just Cavalli, Moschino, Dsquared, vagy éppen a Guess by Marciano.

Az I.DoT a divat és a kultúra kérdését elvontabb formában kezeli és mutatja be, kiegészítve a divattervezőket felvonultató konkrétabb tárlatot.

Az olasz design bemutatása mellett egy rendhagyó kiállítás is helyet kapott Design Match néven.. A Design Match olyan speciális dialógust prezentál, melyben az Osztrák-Magyar Monarchia egykori tagjai a tárgyak nyelvén beszélnek el vagy mutatnak be egy problémát. A százhúsz fiatal kiállító arra tesz kísérletet, hogy lerázza ezeknek a történelmi tapasztalatoknak a terhes mivoltát.

design Moschino tervező divat Cavalli Guess
Kapcsolódó cikkek