Cégvilág

Nemsokára nálunk is kapható a Kingston USB-s gigacsodája

A mai globális premierrel egyidejűleg Magyarországon is bemutatta a világ legnagyobb kapacitású USB-kulcsát a Kingston Technology Company Inc.

A VGO néhány napja már megírta, hogy a piacvezető független memóriagyártó 32 GB kapacitású USB Flash-meghajtót dob piacra, amivel teljes zene-, fénykép- és videómappákat vihetünk magunkkal anélkül, hogy USB-meghajtót kellene cserélnünk.

Egyre nő, a nagy kapacitású, kis méretű tárolóeszközök iránti kereslet - emelte ki a mai bemutatón Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. Hozzátette, a cég egy év alatt értékben több, mint 20, mennyiségben pedig közel 90 százalékkal növelte magyarországi bevételét.



Az idei év első háromnegyed évében a cég itteni bevétele már megközelítette a 9 millió dollárt, így a teljes évet tekintve az eladásokból ebben az évben a tavalyi 10 millió dollárt meghaladó összegre számíthat. Magyarország a 12 kelet-európai országot magába foglaló régió forgalmának idén a 7,5 százalékát adja. Az amerikai társaság Magyarországon hét üzleti partneren keresztül értékesít, ezt a formát fogja a jövőben is támogatni, vagyis nem készül saját képviseleti iroda, vagy leányvállalat alapítására - válaszolta kérdésünkre Pawel Smigielski, a Kingston Technology régiós igazgatója. A világszerte 4500 főt foglalkoztató vállalkozás 2007-ben 4,5 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el a számítógépekben, fényképezőgépekben, mobilkészülékekben használt különféle típusú memóriaegységek eladásából.

Mivel ezen a piacon rendkívül gyors az árerózió, az idei első háromnegyed évben például átlagosan 70-80 százalékkal zsugorodtak az árak, a gyártásnál különösen kritikus szempont a költséghatékonyság, s ez ma leginkább Ázsiában érhető el. Európa és Amerika erre a feladatra túl drága, így ezekben az országokban egészen biztosan nem számolunk gyártókapacitásokkal - hangsúlyozta a régiós vezető.

Az új gigacsoda, a DataTraveler 150 főbb adatai: Tárolókapacitás: 32 GB Méret: 77,9 mm x 22 mm x 12,05 mm Garancia: öt év Kompatibilis operációs rendszerek: Windows Vista (a Windows ReadyBoost nem támogatott), Windows XP (SP1, SP2), Windows 2000 (SP4), Mac OS X v.10.3.x vagy újabb, Linux v.2.6.x vagy újabb

giga Kingston csoda
Kapcsolódó cikkek