Cégvilág

Rekord: 3,7 milliárdért kelt el a vatera.hu?

A múlt heti információ után, ma hivatalosan is megerősítették: a Naspers megvette a vatera.hu-t. A computerworld értesülései szerint rekordáron, 3,7 milliárdért kelt el az aukciós portál.

A MIH Internet Europe ma hivatalosan is bejelentette, hogy megvásárolta Magyarország vezető aukciós piactere, a vatera.hu 100 százalékos részesedését. A MIH Internet Europe a dél-afrikai nyomtatott- és online médiacsoport, a Naspers (JSE:NPN) leányvállalata.

Christian Unger, a MIH Internet Europe vezérigazgatója  szerint az akvizíció remekül illeszkedik a cég üzleti stratégiájába és erősíti pozícióját a kelet-európai piacon. A vatera.hu név megmarad és független márkaként kezelik.

A magyar piac kulcsfontosságú a Naspers kelet-európai régióban történő terjeszkedési szándékai szempontjából. A vatera.hu irányítása továbbra is a jelenlegi menedzsment kezében marad és a MIH Internet Europe részeként működik.

Az árról nem tett említést a közlemény, de a computerworld.hu értesülései szerint az előzetesen közöltnél - akkor 1,5 milliárdról szóltak az értesülések -  is nagyobb összegért, mintegy 3,7 milliárd forintnyi összegért jutott hozzá a Naspers az online aukciós oldalhoz.

A lapnak Christian Unger nyilatkozott a vételárról. Ezzel a vatera.hu rekordot döntött: soha ennyit nem fizettek még magyar internetes vállalkozásért.

A vevőről

A MIH Internet Europe/MIH Csoport egy multinacionális médiavállalat, amely az elektronikus média, a PayTV, az Internet, az azonnali üzenetküldés és a kapcsolódó technológiák szegmensében tevékenykedik. Christian Unger vezérigazgató irányítja a tőzsdén jegyzett dél-afrikai központú Naspers teljes európai Internet régióját. A Naspers vállalat előtt Unger vezető beosztásban tevékenykedett a kiadói szektorban (Bertelsmann, Arcandor, Tradus).

A MIH Internet Europe ernyője olyan vezető Internet vállalatokat és online aukciós házakat fog össze, mint amilyen a lengyelországi piacvezető allegro.pl, vagy a svájci piacvezető ricardo.ch, a Bulgáriában és Csehországban tevékeny Aukro, a Dániában és Norvégiában működő QXL, valamint olyan vezető online portálokat, mint a lengyelországi GaduGadu, vagy az oroszországi mail.ru.

A MIH Internet Europe ernyője olyan vezető Internet vállalatokat és online aukciós házakat fog össze, mint amilyen a lengyelországi piacvezető allegro.pl, vagy a svájci piacvezető ricardo.ch, a Bulgáriában és Csehországban tevékeny Aukro, a Dániában és Norvégiában működő QXL, valamint olyan vezető online portálokat, mint a lengyelországi GaduGadu, vagy az oroszországi mail.ru. -->

Christian Unger naspers vatera.hu mih internet europe rekord
Kapcsolódó cikkek