Cégvilág

Szimulátoros képzés a MÁV-nál - 4200 mozdonyvezetőt tesztelnek az év végéig

Ez év szeptemberében a mozdonyvezetők időszakos vizsgáztatásában megjelent a mozdonyszimulátor és az elektronikus tesztrendszer, melyek a korábbinál hatékonyabb és korszerűbb módon értékelik a megszerzett tudást és annak alkalmazását.

A közlekedés biztonságát jelentősen javító fejlesztés révén az új, komplex elektronikus vizsgáztatási rendszer mintegy 4200 mozdonyvezető ismetereit méri fel az év végéig.

A MÁV-csoport vasútvállalatai nagy hangsúlyt fektetnek a közlekedésbiztonság fenntartására, így a mozdonyvezetők képzésére, valamint a már megszerzett tudás szinten tartására és fejlesztésére – írja a MÁV közleményében.

A számítógépes, teszten és szimulációs gyakorlatokon alapuló tesztrendszer magában foglalja a mozdonyvezetői tudás forgalmi és műszaki ismeretanyagát, valamint dokumentálja a vizsgaeredményeket is. Az új, objektív vizsgáztatási rendszer bevezetésével a valós kompetenciák mérésére került a hangsúly.

A rendszer a vég szerint Európa egyik legmodernebb mozdonyszimulátora,  két hordozható szimulátort és egy helyhez kötött kabinszimulátort foglal magába.

képzés mozdony szimulátor vezető MÁV
Kapcsolódó cikkek