Cégvilág

"Az újságírók perverz öröme saját végzetük emlegetése"

Rupert Murdoch szerint azok, aki az újságok haláláról beszélnek, csak félretájékoztatott cinikusok, aki perverz örömöt lelnek abban, hogy saját eljövendő végzetükről pletykálnak.

A News Corporation vezére erről egy vasárnapi konferencián beszélt. "A vészmadarakkal ellentétben úgy gondolom, hogy az újságok reneszánsza várható a XXI. században. Jelentette ki a média mogul az ABC által közvetített előadásában – tudósít az AP.

Murdoch hozzátette: az olvasók mindig is a hiteles forrást keresték a komoly lapokban és ez a szerep a jövőben is változatlan marad. Ugyanakkor szerint a médiumoknak a jelenleginél rugalmasabb szerkezetben és változatosabb formában kell eljutniuk az olvasókhoz, ha sikeresek akarnak maradni. "El kell mozdulni a nyomtatástól és a kivágott fáktól" – hangsúlyozta az előadása címéül szolgáló gondolatot Murdoch.

Murdoch szerint a híreknek fix és mobil utakon is el kell jutniuk az olvasókhoz, a lehetőségek kihasználásával a jelenlegi célközönség megsokszorozódhat. Mint mondta, a kihívás lényege, hogy az újságok nem alkalmazhatják ugyanazt a formátumot minden médium esetében. Ehelyett lehetővé kell tenniük, hogy a felhasználók saját igényeik szerint alakíthassák a híreket azokon a csatornákon, amelyek nekik megfelelnek.

A Wall Street Journalnek adott nyilatkozatában a mogul kijelentette: a tartalmak három kategóriára osztva jelennek meg a weben. Az ingyenes cikkek mellett Murdoch egy előfizetés és egy prémium csomagot képzel el. Ez utóbbi nagy mértékben személyre szabható lenne, értékes elemzésekkel.

"Az újság vagy unokatestvére mindig is létezni fog. Nem csattan majd úgy, mint most, amikor a kifutófiú odadobja az ajtónk elé, de érkezése visszhangot kelt majd az egész társadalomban." – jelentette ki Murdoch.

újság News Corp. Murdoch web újságíró előfizetés
Kapcsolódó cikkek