Cégvilág

Bill Gates is itt síelt - Becsődölt az elitklub, fotók

Az exkluzív sí- és golfüdüléseket kínáló Yellowstone Club tegnap csődeljárást kért, miután nem tudta biztosítani a további működéséhez szükséges forrást.

A Yellowstone Club csődje azt jelzi, hogy még a leggazdagabb amerikai vevőkörre specializálódó vállalkozások jövője sem teljesen biztos – írja az AP elemzője. A cég szóvivője tegnap jelentette be a csődvédelemmel kapcsolatos kérelmet. Két hónappal ezelőtt a Montana államban található Yellowstone Club még arra készült, hogy az arizonai Discovery Land Company-vel öszefogva tovább bővítse kapacitását.

A klub 1999-ben nyitotta meg kapuit és háromszáznegyven tagot számlál, köztük olyan hírességekkel, mint Dan Quayle, az Egyesült Államok volt alelnöke és a Microsoft-alapító Bill Gates. A Gallatin hegyekben található, kizárólag milliomosoknak szánt üdülő saját sí– és golfpályával rendelkezik.

A klub vezérigazgatója, Edra Blixseth úgy nyilatkozott: a csődeljárás célja, hogy átmenetileg segítsen a finanszírozhatatlan cégen, amely a tervek szerint később újraindul. A vezérigazgató komoly nehézségek árán jutott a klubhoz. Miután elvált társtulajdonos férjétől, az egyik klubtag, a kerékpáros sztár Greg LeMond beperelte Tim Blixseth-et azért, mert szerinte és más klubtagok is áron alul akarta megvásárolni kisebbségi tulajdonukat. A volt feleség, Edra a pert követően megszerezte a klub irányítását.

Az új vezető nagyívű tervekkel kezdte meg a klub irányítását: négyszázötven új lakást, golfházat, baseball pályát és gyógyfürdőt tervezett, ezeket azonban egyelőre el kell napolnia. A klubnak a téli szezonban hatszáz alkalmazott bérét kell kifizetnie, a közlés szerint a jövőben elbocsátások is várhatóak.


[enews_gallery id='337654']

Gates klub elit per csőd gazdag
Kapcsolódó cikkek