Cégvilág

F1: minden futam után aranyérem

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone azt fontolgatja, hogy beszünteti a győzteseket pontokkal jutalmazó rendszert. Helyette csak érmeket osztanának a győzteseknek.

"Az FIA és minden csapat támogatja majd, mert az érmeket mindenki érti, nem úgy, mint a pontokat. A lényeg, hogy a versenyekről érmekkel távozzanak a pilóták, nem pedig pontokkal" – számol be Ecclestone nyilatkozatáról a Sport Business.

A Forma-1 mindenható ura szerint változásra van szükség. Ha csak a helyezettek kapnak érmeket és nem osztanak pontokat egészen a nyolcadik helyig, megszűnik majd a helyezkedés. Ecclestone szerint a brazíliai futam bizonyította, hogy a versenyzők arra rendezkedtek be, hogy a biztonságosabb és rosszabb helyezéseket szerezzék meg, hiszen így is lehetett pontokat gyűjteni.

A változást az FIA és a World Motor Sport Council decemberi ülésén mindkét szervezetnek jóvá kell hagynia. Előbbi a Times-nak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy tárgyalnak az ügyről, de a részletek állítólag még nem körvonalazódtak.

Ecclestone Forma-1 FIA World Motor Sport Council érem
Kapcsolódó cikkek