Cégvilág

Íme, a legversenyképesebb kis- és középvállalkozók!

A november 20-án megrendezett ünnepélyes gálaesten adták át az idei Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás díjakat a 27 legversenyképesebb kis- és középvállalkozásnak, valamint a fődíjat az AITIA International Zrt.-nek.

Az Üzlet&Siker kis- és középvállalkozói magazin immár hetedik alkalommal írta ki az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás pályázatot, amelynek célja felmérni és elismerni – a gazdasági eredmények mellett – a kis- és középvállalkozások innovációs készségét és versenyképességét. A pályázaton keresztül az Üzlet&Siker magazin egyúttal felhívja a vállalkozók figyelmét a gazdasági teljesítmény objektív elemzésének fontosságára, a piaci környezet és a versenytársak megismerésének szükségességére.

A pályázat szolgáltatás és termelés kategóriákban és ezeken belül is három árbevételi csoportban került kiírásra, olyan vállalatok számára, amelyek éves nettó árbevétele 100 millió és 5 milliárd forint közé esik.

A vállalkozásoknak az elmúlt három év gazdálkodását tükröző számadatokon kívül egyéb, versenyképességre, foglalkoztatásra és innovációra vonatkozó információkat is meg kellett adniuk pályázatukban. Idén a kérdéskör tovább bővült az állami intézményekkel való kapcsolattartás és a kintlevőségkezelés gyakorlatát firtató kérdésekkel.

Egyértelműen az informatika az a terület, ahol a sztárokra bukkanhatunk (AITIA International, XAPT Hungary, NavNGo Kft., Dension Audio Systems Kft.). Nem ritka körükben az évi két- három, vagy akár tízszeres árbevétel-bővülés sem, ők a KKV-szektort néhány küzdelmes év után gyakorlatilag kinövik.

Jól szerepelnek még a kereskedők, valamint olyan vállalkozások, amelyek egy-egy réspiacra szakosodva válnak egyeduralkodóvá, legyen az göngyöleg, légterelő, vagy öltözőszekrény.

2008-ban több mint 250 pályázó vett részt a megmérettetésen, köztük nagyobb részben új jelöltek, kisebb részben pedig korábbi években is pályázó KKV-k.

kis- és középvállalkozó Üzlet&Siker kkv
Kapcsolódó cikkek