Cégvilág

Két helyen már biztosan nem lesz Forma-1-es futam jövőre

A kanadai illetékesek nem jártak sikerrel, így biztosan nem rendezik meg 2009-ben a Montreali Nagydíjat. Szintén nem kerül sor az amerikai nagydíjra, amelyet Indianapolis-ban rendeztek volna meg.

A BBC információi szerint a kanadai nagydíjra azért nem kerül a sor, mert a felek nem tudtak megállapodni a reklámokat illetően. Ezzel a Forma-1 teljesen kihagyja az Észak-amerikai kontinenst, hiszen Indianapolis-ban sem rendeznek majd futamot jövőre.

A Montreal városa által a témában kiadott nyilatkozat szerint a Forma-1 irreális elvárásokat támasztott volna az esemény finanszírozása terén. A város úgy nyilatkozott: a száguldó cirkusz öt évre 96.3 millió fontnyi (31 milliárd forint) biztosítékot követelt volna Montrealtól a rendezvény megszervezésének jogáért.

Ekkora áldozatot pedig senki nem akart vállalni. "Mindent megtettünk, de a Forma-1 elvárásai meghaladják az adófizetők képességeit" – közölte Gerald Tremblay, a város polgármestere. A döntés nyomán az istállók jelentős reklámozási piactól esnek el.

futam Forma-1 Kanada Montreal istálló Indianapolis amerikai
Kapcsolódó cikkek