Cégvilág

"Optimalizáló leépítést tervez" a magyar televízió is

A kihasználatlan erőforrásokat megszüntető "optimalizáló leépítést" tervez jövő tavaszra a Duna Televízió – közölte a cég gazdasági alelnöke az MTI-vel.

Negyven műsorkészítő és műszaki munkatárstól válnak meg várhatóan - közölte, hozzátéve, az adminisztrációban dolgozók létszáma "évek óta a működési minimumon van" – írja a ma.hu.

Szekeres László szerint a gazdasági folyamatok és az üzleti terv időarányos adatainak ismeretében a jövő év első negyedében születhet döntés arról, pontosan hány embert és kiket bocsásson el a most mintegy félezres létszámmal működő köztelevízió.

Az alelnök hozzátette, nem tervezik, hogy jelentősen emelnék külső gyártású műsoraik arányát, mivel "az sem olcsóbb", ugyanakkor utalt arra: három esztendeje nem reagál az inflációra az állami büdzséből érkező összeg, ennek következtében pedig számos fejlesztésről voltak kénytelenek lemondani.

"A műszaki megújulást köti gúzsba a pénzhiány" - mondta Szekeres László, megtoldva ezt azzal, hogy a digitális átállással kapcsolatos feladatokra sem kaptak eddig plusz pénzt a költségvetéstől.

Duna TV digitális leépítés költségvetés köztelevízió
Kapcsolódó cikkek