Cégvilág

Rövidültek a kórházi várólisták, állítja a felügyelet

Átlagosan két hónnappal kellett kevesebbet várnia a betegeknek csípőprotézis-műtétre szeptemberben, mint az előző hónapban. További nyolc beavatkozás esetében is csökkenés tapasztalható.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet elemzése szerint a nem sürgős beavatkozások többségét egy hónapon belül elvégzik a kórházak, de továbbra is van olyan intézmény, ahol egy operációra több mint egy évet kell várnia a betegeknek.

A jelentésekből kiderül, hogy szeptemberben, akárcsak az előző hónapokban a gerincstabilizáló, gerincdeformitás-műtéteknél kellett a legtöbbet várni. Ez az idő most átlagosan 335 nap volt, ami ebben az esetben egyetlen intézmény várólistájával magyarázható. Az adatok szerint 9 esetben csökkent, 6 ellátás esetében nőtt, míg 3 beavatkozásnál nem változott a várakozási idő.

A legnagyobb csökkenés a csípőprotézis-műtétek esetében volt. Augusztusban például átlagosan 209 napot kellett várnia a biztosítottaknak, míg szeptemberben már csak 147 napot. Ugyancsak csökkent a szürkehályog- és térdprotézis-műtétek esetében a várható várakozási idő. Az elemzés részletesen az Egészségbiztosítási
Felügyelet
honlapján olvasható.

EbF várólisták
Kapcsolódó cikkek